Smaczne filety rybne z pieczarkami

Jak przyrządzić takie danie? W tym wpisie opiszę Tobie jak przygotować, domowym sposobem, rybę zapiekaną z pieczarkami.

Jakich składników użyć do przygotowania ryby zapiekanej z pieczarkami?

Na początek kup 4 flety z ryby białej. Każdy ma ważyć około 20 dekagramów. Następnie będziesz potrzebować 30 dekagramów pieczarek, 2 duże cebule (najlepiej cukrowe), 1 jajko i 1 łyżkę mleka. Do tego musisz znaleźć w kuchni cytrynę, sól i pieprz. Nie zapomnij o bułce tartej i odpowiednim maśle.

Ryba zapiekana z pieczarkami. Jak ją usmażyć?

Filety muszą być rozmrożone i koniecznie trzeba odlać wodę. Następną czynnością jest spryskani cytryną. Posól danie. Obierz pieczarki i cebulę. Cebula ma być pocięta na piórka. Weź dużą patelnię i rozgrzej 5 łyżek oleju. Posoloną cebulę wrzuć na patelnię. Teraz pora na jajko. Koniecznie roztrzep je mlekiem. Na patelni rozgrzej masło. Powstanie mieszanka mleczno-jajeczna, w której musisz zanurzyć wszystkie filety. Kolejna czynność to panierowanie bułki tartej. Gdy usmażysz filety, przełóż je do właściwego naczynia, w którym będziesz ja zapiekać. Należy ułożyć cebulę na każdą z warstw. Następnie włóż całość do rozgrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 180 stopni przez 14 minut.

Tak przyrządzone danie podaj swoich gościom, nie zapominając o dodaniu białego pieczywa lub pieczonych ziemniaków. Możesz także dołożyć do tego dużą porcję sałaty. To poprawi smak.

I to wszystko. Ryba zapiekana z pieczarkami jest świetna w smaku. Mam nadzieję, że spodobał się Tobie mój przepis na zapiekane filety rybne z pieczarkami.

 

Możesz również polubić…